Maria Pallarès Sans
Fem cadena Editorial  - Biografia - Entrevistes - Llibre de visites - Escrits - Guia de recursos
M. Carme Sans Moy�

 Editorial 

Text disponible en format PDF

El web memorial de Maria Pallarès Sans és un espai per donar a conèixer la biografia i l’obra d'una persona carismàtica, lluminosa i lúcida i, alhora, oferir un àmbit de reflexió  per a  les persones sensibles que creuen en un món millor.

La personalitat excepcional de la Maria ha estat i és guia i llum per als qui la varem estimar i la seguim estimant. El seu amor incondicional cap a tots  i la seva actitud heroica davant la malaltia de la leucèmia ha estat i és una font d'energia per a tots.

Objectiu: El testimoniatge de la Maria pot ser útil per als  malalts i familiars que es trobin en una situació semblant i per a tothom com un exemple d'amor i energia vital. La seva ment lúcida ens va ajudar a saber viure plenament la vida, afrontar el dolor davant la malaltia i encarar la mort amb generositat.
Un segon objectiu: transmetre els valors en els que la Maria va creure i va viure. En un món en el que el materialisme en el que vivim ho invadeix tot i impregna els nostres procediments vitals, cal un canvi de posicions i de plantejaments; canvi que ha de venir del nostre interior amb la pràctica de valors espirituals com:
  • Construir les nostres vides sobre valors que beneficiïn a tots
  • Respectar la Terra en la que vivim, una Terra que malmeten per interessos mesquins.
  • Compartir els bens tangibles perquè d’aquesta manera podrem compartir els intangibles, els espirituals, els que ens aportaran la riquesa interior que ens manca.
  • Experimentar la compasió envers tots els éssers humans, especialmente els més necessitats
  • Estimar. Hem de viure la satisfacció d’estimar. Com deia la Maria: “el més important de la vida és estimar”.
Finalitat: Oferir un entorn que pugui ajudar afrontar fets dolorosos transcendentals, com la mort d'un familiar proper i molt estimat, amb energia positiva i estimular la pràctica dels valors espirituals

La família que perd un fill per malaltia té la possibilitat , podríem dir, de preparar-se per a la pèrdua durant un temps. Possibilitat que ha de compatibilitzar amb el coratge d'acompanyar al fill en la seva lluita contra la malaltia. Les famílies s'esforcen d'acord amb els seus recursos i llurs habilitats personals.

Nosaltres hem estat una d'aquestes famílies i hem viscut la malaltia de la nostra filla Maria juntament amb altres famílies amb leucèmia i durant el temps dur, però impressionant de l'hospitalització. I moltes vegades m'he preguntat com ho suporten les altres famílies, quins recursos personals tenen, com s'ho fan per viure i seguir vivint. Nosaltres hem tingut l' immensa sort que la nostra filla Maria amb el seu amor incondicional i una consciència lúcida, ens va guiar per la malaltia i per la seva mort i ara vivim encaminats per la seva estela lluminosa.

Des de la mort de la Maria, el 7 de setembre de 2003, ens hem esforçat per entomar el dolor perquè Ella ens va transmetre el coratge i l'energia positiva per tirar endavant i el seu exemple ha esdevingut el nostre life motive.
Al mateix temps, uns i altres, ens hem anat ajudant com Ella vol i fent-nos costat per seguir el camí de la vida. Hem despertat la consciència per viure la vida serenament i interioritzadament, per no aferrar-nos al sofriment propi o per acceptar-lo el més serenament possible. La Maria ens va ensenyar acceptar el destí generosament, pensant sempre amb els altres amb una acceptació gairebé sobrenatural. Nosaltres, acompanyant-la varem aprendre una gran lliçó que no volem desaprofitar. Ella va convertir la seva tragèdia en un fet gloriós.

És per aquesta raó, que oferim en aquest espai web aquesta visió de la vida: viure de manera lúcida sense pertorbacions interiors que augmentin el sofriment.

 

M. Carme Sans Moyà

 

amunt

Darrera actualització: 11 de Juliol, 2010